Meers inschakelen voor je logistiek, logisch toch?

Een logistieke partner die met je meedenkt en oplossingen op maat biedt? Groep Meers heeft een zeer brede kennis en alle faciliteiten voor de logistieke afhandeling van alle soorten producten.
Naast transport biedt Meers nog diverse andere logistieke diensten aan zoals opslag, overslag en verpakken van bulkgoederen om onze klanten te ontzorgen. We kunnen dus alle logistics voor je bedrijf verzorgen.

Hoe kunnen we je helpen?

Hoe kunnen we je helpen?

Logistieke infrastructuur voor bulk

Op onze terreinen in Lanaken bouwden we specifiek voor bulkgoederen een hal met drukwanden van 10 meter hoogte en een opslagcapaciteit van 15.000 ton (verdeeld in 2 compartimenten van 10.000 ton en 5.000 ton). Door de speciale opbouw – de draagconstructie is geïntegreerd in de wanden zodat de binnenzijde volledig glad is – blijft er geen restproduct zitten bij het leegmaken van de hal.

Opzakinstallatie

Verder beschikken we over een performante opzakinstallatie met een hoge capaciteit en een efficiënt stroomverbruik. Het vullen van de hal gebeurt door middel van een losput en transportbanden voor een optimaal gebruik van de hal. De losput en transportbanden zijn van roestvrij staal zodat we ook corrosieve producten (zout – kunstmest) kunnen handlen. Alle vloeren en wanden zijn corrosiebestendig en hebben een vloeistofdichtheidscertificaat. Ook met het ecologisch aspect werd rekening gehouden: zo zijn alle gebruikte materialen voor de hal en het buitenterrein volledig recycleerbaar.

Extra faciliteiten

Een 10 hectare groot buitenterrein – waarvoor we over alle mogelijke milieuvergunningen (ook voor afvalstoffen) beschikken – is volledig omwald door betonnen blokken tot een hoogte van 3 meter. Het geheel verlichte terrein heeft een volledig vloeistofdichte vloer met de nodige attesten, een slibvanger en een kws-afscheider zodat er geen vervuild water geloosd wordt.

Handlingsmateriaal

Voor de handling van diverse soorten vrachten hebben we een uitgebreid machinepark:

  • 25-ton wiellader met hoogkiepbak / balenklem / BB-handler / duwbord tot 8 meter
  • 15-tons wiellader met hoogkiepbak/ balenklem / BB-handler/ veegborstel
  • 12-tons verreiker tot 14 meter vorken / meerdere bakken van 1m³ tot 4 m³/ duwbord tot 17 meter
  • 3 & 4-tons heftrucks

Wij beantwoorden graag jouw lading vragen

Heb je een uitdaging op het vlak van transport of logistiek? Als logistieke totaalpartner heeft Groep Meers zeker en vast een oplossing op jouw maat.